ua en ru

Уряд затвердив фінплан "Украероруху" на 2016

Уряд затвердив фінплан "Украероруху" на 2016 Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін затвердив фінплан ДП "Украерорух" на 2016 рік із чистим прибутком 5,8 млн гривень

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) на 2016 рік із чистим прибутком 5,8 млн гривень, передає прес-служба ДП.

"Відповідно до фінансового плану, дохід підприємства за підсумками поточного року повинен скласти 1 924 млн грн, а витрати - 1 918 млн грн, що означає отримання прибутку 5,8 млн грн. За результатами виконання фінплану очікується, що Украерорух перерахує до Державного бюджету України та цільових фондів 425 млн грн", - сказано в повідомленні.

Зокрема планується, що до кінця поточного року "Украерорух" спрямує на розвиток національної аеронавігаційної системи, а саме модернізацію та оновлення обладнання 590 млн гривень.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і держпідприємство з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") домовилися про продовження співпраці в рамках проекту модернізації системи обслуговування повітряного руху.

За новою угодою "Украерорух" отримає від банку довгостроковий кредит на суму до 41,2 млн євро. Держпідприємство направить гроші на інвестиційну програму, схвалену Європейською організацією з безпеки аеронавігації (Євроконтролем).