ua en ru

Кабмін затвердив фінплан Іллічівського порту з прибутком 1,8 млрд грн

Кабмін затвердив фінплан Іллічівського порту з прибутком 1,8 млрд грн Фото: Кабінет міністрів України

Загальна сума витрат порту складе 1,3 млрд грн

Кабінет міністрів України сьогодні, 12 серпня, на своєму засіданні затвердив фінансовий план ДП "Іллічівський морський торговельний порт" із прибутком 1,8 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Фінансовий план ДП "Іллічівський морський торговельний порт" на 2015 рік передбачає отримання доходів у розмірі 1,8 млрд грн. Чистий прибуток планується в розмірі 487,7 млн грн. В державний бюджет України та цільові фонди передбачається спрямувати 783,7 млн. грн. Загальна сума витрат порту складе 1,3 млрд грн. Залучення кредитних ресурсів у 2015 році не планується", - йдеться в повідомленні.

Згідно з фінпланом, порт планує направити інвестиції на свою модернізацію. Зокрема, мова йде про облаштування майданчика для обробки списаних суден і металобрухту, побудови трьох індивідуальних котелень та закупівлі нового буксира.

Нагадаємо, Господарський суд відмовив приватному підприємству у задоволенні позову про стягнення з ДП "Іллічівський морський торговельний порт" державних коштів у розмірі понад 12 млрд грн.