ua en ru

Кабмін встановив розмір посадового окладу працівника I розряду з 1 квітня - 567 грн.

Кабмін України встановив розмір посадового окладу працівника I розряду з 1 січня - 555 грн, з 1 квітня - 567 грн. Для працівників, у яких посадові оклади менші ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатному розписі установлюються на рівні мінімальної заробітної плати. Про це йдеться у постанові Кабміну України № 337 від 12 травня 2010 р.

Кабмін доручив Міністерству праці та соціальної політики разом з Міністерством фінансів подати до 15 червня 2010 р. пропозиції щодо підвищення з 1 липня 2010 р. посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, а також підвищення посадових окладів працівників бюджетних установ, закладів і організацій.
Нагадаємо, раніше сьогодні віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко повідомив, що згідно із законом про державний бюджет України на 2010 р., передбачено підвищення посадового окладу для I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 1 січня та з 1 квітня 2010 р. Також В.Семиноженко додав, що з урахуванням стабілізації економіки України уряд буде здійснювати підвищення посадового окладу ще 3 рази - з 1 липня, з 1 жовтня та з 1 грудня 2010 р. Таким чином, планується 5 разів впродовж року підвищувати посадові оклади бюджетникам. Віце-прем'єр-міністр зазначив, що за прогнозними розрахунками додаткові видатки у місяць порівняно із сумами, які виплачувалися з початку року, із бюджетів усіх рівнів складуть 450 млн грн. Він додав, що згідно із прийнятою постановою працівникам бюджетної сфери буде перераховано зарплату за січень-квітень і різницю виплачено впродовж травня-червня.