ua en ru

Кабмін встановив компенсацію оренди житла службовцям цивільного захисту з 2017

Кабмін встановив компенсацію оренди житла службовцям цивільного захисту з 2017 Фото: Кабмін України

Компенсація буде виплачуватися щомісячно

Кабінет міністрів України ввів компенсацію вартості оренди житла особам рядового і начальницького складу цивільного захисту з 1 січня 2017 року. Про це свідчить постанова №1053 від 16 грудня, опублікована на урядовому порталі.

Встановлюється, що компенсація вартості оренди житла вводиться особам рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які не забезпечені службовими житловими приміщеннями або жилою площею в гуртожитках і внесені до єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, до отримання ними житлового приміщення для постійного проживання. Також компенсацію отримують курсанти та слухачі вищих навчальних закладів цивільного захисту, які мають сім'ю і не забезпечені житловою площею в сімейних гуртожитках.

Підкреслюється, що компенсація виплачується щомісяця (в поточному місяці за попередній) в розмірі фактичних витрат, але не більше 2 мінімальних заробітних плат (2756 гривень) для Києва, 1,5 мінімальних зарплат (2067 гривень) - у Сімферополі, Севастополі та обласних центрах і 1 мінімальної зарплати (1 378 гривень) в інших населених пунктах. У той же час особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за наявності у них трьох і більше членів сім'ї зазначені розміри максимальної компенсації збільшуються в 1,5 рази.

Виплата грошової компенсації особам рядового і начальницького складу, курсантам здійснюється в межах відповідних бюджетних призначень, передбачених Державній службі з надзвичайних ситуацій на відповідний рік.

Відзначається, що припинення зазначеної виплати припиняється з дня, наступного за днем отримання особою рядового і начальницького складу, курсантом житлового приміщення для постійного проживання, службового жилого приміщення або житлової площі в гуртожитку, видання наказу про переведення особи рядового і начальницького складу, курсанта до іншого органу або підрозділ ДСНС, винятки особи рядового і начальницького складу, курсанта зі складу Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, Міністерство оборони України виділить військовослужбовцям 250 млн гривень компенсації на житло, заявив міністр оборони Степан Полторак.