ua en ru

Кабмін врегулював оплату ліків, що закуповуються через міжнародні організації

Кабмін врегулював оплату ліків, що закуповуються через міжнародні організації Фото: Кабмін

Відповідна постанова Кабміну буде діяти до 31 березня 2019

Кабінет міністрів України врегулював оплату лікарських засобів і медичних виробів, які закуповуються через міжнародні організації. Про це свідчить постанова №943 від 28 жовтня, оприлюднена на сайті Кабміну сьогодні.

Відповідно до постанови, Кабмін доручив Державній казначейській службі здійснювати оплату лікарських засобів і медвиробів на підставі угод (договорів), що укладаються Міністерством охорони здоров'я із залученням спеціалізованих організацій, що здійснюють закупівлі відповідно до переліку ліків і медвиробів, які закуповуються на підставі угод (договорів) про закупівлю зі спеціалізованими організаціями.

Також уряд документом доповнив підпункт 5 пункту 1 постанови Кабміну №117 від 23 квітня 2014 року "Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" таким абзацом: "Лікарських засобів і чи вакцин для профілактичних щеплень людей, медичних виробів і пов'язаних з ними послуг, що закуповуються на підставі угод (договорів) про закупівлю із спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі ".

Документ набирає чинності з дня опублікування та діє до 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, наприкінці жовтня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі підготувати рішення про створення Національного агентства по закупкам лікарських засобів та медичних препаратів.