ua en ru

Кабмін спростив умови оренди держмайна телеком-операторами

Кабмін спростив умови оренди держмайна телеком-операторами Фото: Кабінет міністрів

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України спростив умови оренди державного майна телекомунікаційними операторами. Про це свідчить постанова №930 від 23 листопада, опублікована на урядовому порталі.

Так, документом передбачено, що розміри орендної ставки за використання нерухомого державного майна операторами телекомунікацій складуть для розміщення офісів - 40%, для технічних засобів і антен - 18% вартості орендованого майна.

"Це дозволить встановити чітку прозору процедуру застосування розмірів орендних ставок, підвищити ефективність використання та конкурентоспроможність об'єктів державного майна, зменшити витрати суб'єктів господарювання на оплату оренди, а також стимулювати ділову активність на ринку телекомунікацій", - сказано в повідомленні прес-служби.

Відзначається також, що з метою розвитку сфери кінематографії Кабмін продовжив період спрямування коштів, отриманих від оренди майна підприємств, установ і організацій кінематографії, що належать до сфери управління Міністерства культури, на виконання їх статутних завдань з 31 грудня 2016 до 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, Кабмін запустив в роботу 80% заходів, які були запропоновані представниками громадськості в рамках боротьби з корупцією.