ua en ru

Кабмін спростив процедуру ввезення тварин і продуктів тваринного походження

Кабінет Міністрів України спростив дозвільні процедури щодо ввезення тварин і продуктів тваринного походження.

Кабінет Міністрів України спростив дозвільні процедури щодо ввезення тварин і продуктів тваринного походження. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, передає прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, уряд прийняв постанову "Про внесення змін до порядку видачі дозволу на ввезення на територію України тварин, продуктів тваринного походження, репродуктивного матеріалу, біологічних продуктів, патологічного матеріалу, ветеринарних препаратів, субстанцій, кормових добавок, преміксів та кормів".

Постановою передбачається, як наголошується, спрощення дозвільних процедур для ведення бізнесу, зменшення навантаження на підприємців, що здійснюють діяльність, пов'язану з ввезенням на територію України підконтрольних товарів.

Нововведення стосуються встановлення безстрокового терміну дії дозволу на ввезення на територію України тварин, продуктів тваринного походження, репродуктивного матеріалу, біологічних продуктів, патологічного матеріалу, ветеринарних препаратів, субстанцій, кормових добавок, преміксів та кормів, а також уточнюється норма початку ввезення товарів.

"Тобто, для ввезення сировини та продукції тваринного походження, які раніше ввозилися на територію України, дозвіл не потрібен", - уточнили в прес-службі.