ua en ru

Уряд спростив здійснення екологічного та радіологічного контролю суден і товарів в портах

Уряд спростив здійснення екологічного та радіологічного контролю суден і товарів в портах Фото: Кабмін

Радіологічний контроль суден скасовано повністю

Кабінет міністрів України прийняв постанову щодо спрощення порядку здійснення екологічного та радіологічного контролю суден і товарів в українських портах. Відповідна постанова № 953 від 13 жовтня опублікована на урядовому порталі.

Зазначається, що відтепер екологічний контроль суден здійснюватиметься виключно у разі, якщо із судна викидаються видимі плавучі частки або виникають видимі сліди нафти чи нафтовмісних або інших забруднюючих речовин в районі скиду, що призвело до фактичного погіршення якості води у відношенні до фонових показників в районі водокористування.

Відповідно до документу, радіологічний контроль суден скасовано повністю. У пунктах пропуску, в яких функціонують комплекси автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів, радіологічний контроль товарів здійснюється виключно у разі перевищення природного радіаційного фону, встановленого комплексами автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України розробило проект нового порту в районі Дніпро-Бузького лиману, який спеціалізуватиметься на рейдовій перевалці вантажів.