ua en ru

Кабмін уповноважив Продана підписати тристоронній газовий протокол

Кабмін уповноважив Продана підписати тристоронній газовий протокол Джерело фото:donbass-info.com
Кабінет міністрів України уповноважив главу Міненерго Юрія Продана підписати тристоронній протокол щодо умов постачання природного газу з Російської Федерації в Україну.

Кабінет міністрів України уповноважив главу Міненерго Юрія Продана підписати тристоронній протокол щодо умов постачання природного газу з Російської Федерації в Україну. Текст відповідного розпорядження від 30 жовтня 2014 р. № 1045-р "Про забезпечення енергетичної безпеки України та Європейського Союзу в осінньо-зимовий період 2014/15 року" оприлюднений на сайті уряду.

"Схвалити проект зобов'язуючого протоколу щодо умов постачання газу з Російської Федерації в Україну на період з листопада 2014 р. по 31 березня 2015 р. між Кабінетом міністрів України, урядом Російської Федерації та Європейською комісією", - йдеться у розпорядженні.

При цьому Кабмін уповноважив міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана на підписання зобов'язуючого протоколу, дозволивши вносити до нього зміни, що не мають принципового характеру.

Раніше про затвердження газового протоколу Кабміном повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Вадим Уліда.

Зазначимо, що сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова підписувати газовий протокол з Росією на тристоронньому рівні.

Крім того, до протоколу між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" буде підписана технічна програма по забезпеченню виконання тристороннього документа.

При цьому Яценюк повідомив, що ЄС виступить гарантом ціни на російський газ для України, у тому числі через механізм компенсації.