ua en ru

Кабмін уповноважив Абромавичуса підписати угоду з КНР щодо отримання рятувального обладнання

Кабмін уповноважив Абромавичуса підписати угоду з КНР щодо отримання рятувального обладнання Фото: Кабмін уповноважив Абромавічуса підписати угоду про отримання рятувального обладнання

Вартість обладнання понад 7 млн долларів

Кабінет міністрів України схвалив проект Угоди (у формі обміну листами) з урядом Китайської Народної Республіки про надання Державній службі України з надзвичайних ситуацій спеціального аварійно-рятувального обладнання. Про це свідчить відповідне розпорядження №173 від 10 березня 2016 року.

"Проектом передбачено, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримає спеціальне аварійно-рятувальне обладнання загальною вартістю 50 млн. китайських юанів (понад 7 млн. доларів США). Допомога Уряду Китайської Народної Республіки надаватиметься на безоплатній основі", - підкреслюється в повідомленні уряду.

Зазначається, що підписати вказану угоду Кабмін уповноважив міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса.

Нагадаємо, в кінці 2015 року повідомлялося, що Україна отримає комп'ютерне обладнання від уряду Китайської народної республіки (КНР) для забезпечення розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.