ua en ru

Кабмін унормував вагу хлібобулочних виробів із зерна державного інтервенційного фонду

Кабінет міністрів України унормував вагу хлібобулочних виробів, вироблених з використанням борошна із зерна державного інтервенційного фонду

Кабінет міністрів України унормував вагу хлібобулочних виробів, вироблених з використанням борошна із зерна державного інтервенційного фонду. Про це йдеться у постанові уряду № 381 від 27 серпня 2014 р.

Так, Кабмін дозволив хлібопекарським підприємствам використовувати борошно, вироблене із зерна державного інтервенційного фонду, для виготовлення хліба вагою більш як 500 грам з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків.

Асортимент такого хлібу затверджується Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

Згідно з постановою, обласні та міські держадміністрації повинні укладати договори з Аграрним фондом та хлібопекарськими підприємствами, що придбавають борошно для виготовлення хліба вагою більш як 500 грам з борошна із зерна державного інтервенційного фонду.

Відповідні зміни уряд вніс до порядку постачання та використання борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 27 грудня 2008 р. № 1128 "Деякі питання використання зерна державного інтервенційного фонду".

Нагадаємо, раніше не була унормована вага хліба та хлібобулочних виробів, вироблених хлібопекарськими підприємствами з використанням борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду.