ua en ru

Кабмін подвоїв одноразову грошову допомогу сім'ям загиблих і постраждалим під час Майдану

Кабмін подвоїв одноразову грошову допомогу сім'ям загиблих і постраждалим під час Майдану Фото: Андрій Рева

Рішення було прийнято на засіданні уряду

Кабінет міністрів України подвоїв одноразову грошову допомогу сім'ям загиблих і постраждалим під час Євромайдану. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, допомога сім'ям загиблих буде вдвічі збільшена в порівнянні з минулим роком. Так, замість 100 прожиткових мінімумів допомога становитиме 200 таких мінімумів (320 тисяч гривень). При цьому особам, які отримали важкі ушкодження, замість 50 прожиткових мінімумів буде виплачено 100 мінімумів (160 тисяч гривень), особам, що отримали ушкодження середньої тяжкості - замість 25 прожиткових мінімумів передбачається допомога в обсязі 50 прожиткових мінімумом (80 тисяч гривень) і особи, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, отримають замість 15 прожиткових мінімумів - 30 (48 тисяч гривень).

Таке рішення, як зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, було прийнято за результатами зустрічі з постраждалими в ході подій на Євромайдані.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Кабінет міністрів України виділив 1 863 700 гривень на виплату одноразової матеріальної допомоги дев'ятьом громадянам, які отримали важкі тілесні ушкодження в ході Євромайдану.