ua en ru

Кабмін протягом трьох тижнів розгляне питання монетизації субсидій

Кабмін протягом трьох тижнів розгляне питання монетизації субсидій Фото: засідання Кабміну (www.kmu.gov.ua)

Монетизацію судсидій розгяне Координаційна рада енергореформ, створена при уряді

У Кабінеті міністрів України протягом трьох тижнів розглянуть три важливі питання у сфері паливно-енергетичного комплексу, а саме монетизації субсидій, питання тарифоутворення на газ та анбандлінга НАК "Нафтогаз України". Для цього в уряді створено Координаційну рада з питань енергореформ, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "Урядовий портал".

До складу ради, яку очолив глава уряду, увійшли голови профільних міністерств та відомств, а також парламентарі, дипломати та представники міжнародних фінансових організацій.

"Наша мета - визначити проблему та шляхи її врегулювання. Наступне засідання пропоную присвятити темі анбандлінга НАК "Нафтогаз України", монетизації субсидій, питанню тарифоутворення на газ. Наступне засідання може бути підготовлено в горизонті трьох тижнів", - сказав прем'єр.

За його словами, Координаційна рада носить характер групи високого рівня, єдиний майданчик напрацювання рішень у секторі енергетики.

"Тут (на засіданні Координаційної ради, - ред.) кожна сторона висловлює позицію, і ми колегіально ухвалюємо рішення. Ми будемо включати в наші рішення партнерів. Робота такого майданчика буде сприяти швидким рішенням для забезпечення більшої прозорості для забезпечення прогресу", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня 2018 року почала діяти нова програма житлових субсидій.