ua en ru

Кабмін створить раду з координації програми відновлення Донбасу

Кабмін створить раду з координації програми відновлення Донбасу Фото: Вадим Черниш розповів про програму відновлення Донбасу

Очолить цю раду віце-прем'єр

Найближчим часом Кабінет Міністрів України планує ухвалити рішення про створення ради, яка координуватиме виконання програми "відновлення миру на Донбасі", концепцію якої презентували напередодні. Про це заявив міністр із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, пише DT.UA.

"На підході зараз ще два рішення уряду, які безпосередньо пов'язані з державною програмою як однією зі складових механізмів, що мають бути реалізовані. Це створення відповідної ради при уряді на чолі з віце-прем'єром, з участю всіх центральних органів влади і представників регіональних та місцевих органів самоврядування", - повідомив він.


"Рада має скоординувати всі зусилля, шалені зусилля, бо шалені кошти виділяються, чесно кажучи. Згідно зі звітом спільної місії ЄС, ООН та Світового банку "Оцінка шляхів відновлення та розбудови миру в Україні", орієнтовний обсяг фінансових потреб на виконання Програми становить 1,52 млрд доларів. За компонентами, про які я говорив, потреби визначено й розподілено таким чином: інфраструктура та соціальні послуги - 1 млрд 257,7 млн доларів, відновлення економіки - 135,5 млн, і третій компонент - соціальна стійкість, розбудова миру та громадська безпека - потребує 126,8 млн доларів", - наголосив міністр.

Нагадаємо, 31 серпня Кабмін схвалив концепцію державної програми "Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України", присвячену ліквідації наслідків російської агресії на Донбасі.