ua en ru

Кабмін створив робочу групу з трансформації "Гостомеля" в базовий аеропорт для лоукостів

Кабмін створив робочу групу з трансформації "Гостомеля" в базовий аеропорт для лоукостів Фото: ДП "Антонов" (facebook.com/antonov.company)

Аєродром може приймати і відправляти повітряні судна цілодобово протягом усього року

На виконання розпорядження Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана сформована робоча група по підготовці бізнес-плану щодо використання аеродрому "Київ-Антонов", смт. Гостомель, для обслуговування лоу-кост авіакомпаній. Про це повідомляється на сайті ДП "Антонов".

Повідомляється, що цей аеродром сертифікований по 1 категорії ICAO і може приймати і відправляти повітряні судна цілодобово протягом усього року.

"В даний час аеропорт використовується як порт для вантажних літаків і проведення льотних випробувань. Розвиток його інфраструктури в напрямку забезпечення обслуговування пасажирів стане корисним не тільки для аеропорту, але і для регіону в цілому", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що одним з важливих чинників стане створення нових робочих місць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав трансформацию аеропорту "Гостомель" в базовий аеропорт для лоукостів. Про це він сказав в ході спеціальної наради з питань розвитку авіасполучення і ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками.