ua en ru

Кабмін створив Міністерство у справах тимчасово окупованих територій

Кабмін створив Міністерство у справах тимчасово окупованих територій Фото: Кабмін

Штаб міністерства складе 105 осіб

Кабінет міністрів України створив Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. Це випливає з постанови уряду 3299 від 20 квітня, оприлюдненого на офіційному сайті Кабміну.


"Прийняття відповідної постанови викликано необхідністю оперативного реагування на існуючі проблеми і загрози, зумовлені проведенням антитерористичної операції на територіях Донецької та Луганської областей, а також тимчасовою окупацією територій України", - йдеться в повідомленні.

"Утворити Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, реорганізувавши шляхом злиття Державне агентство з питань відновлення Донбасу та Державну службу з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", - додає прес-служба Кабміну.

Як наголошується, постановою Верховної Ради України від 14 квітня 2016 р. № 1097 до складу Уряду запроваджено посаду Міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Згідно з документом, штаб міністерства складе 105 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш виступає за повернення соціальних виплат і пенсій громадянам на окупованих територіях Донбасу.

"Всі громадяни України мають однакові права. Це ключовий меседж. З нього витікає все. У тому числі пенсії та всі види соціальної допомоги. Моя позиція в цьому відношенні однозначна. Платити", - заявив Черниш.