ua en ru

Кабмін утворив міжвідомчу групу щодо створення Єдиного адресного реєстру України

Кабмін утворив міжвідомчу групу щодо створення Єдиного адресного реєстру України Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Реєстр буде містити відомості про адреси і реквізити документів про присвоєння, зміну і анулювання адрес

Кабінет міністрів України утворив міжвідомчу робочу групу з питання створення Єдиного адресного реєстру України. Відповідне рішення уряду є у розпорядженні РБК-Україна.

"Утворити міжвідомчу робочу групу з питання створення Єдиного адресного реєстру України...Затвердити положення про міжвідомчу робочу групу з питання створення Єдиного адресного реєстру України", - йдеться у тексті постанови.

Відповідно до урядової постанови, вказана міжвідомча група є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну і утворюється для узгодження дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємців, установ та організацій щодо створення Єдиного адресного реєстру.

До складу групи, зокрема, увійшли представники Мін'юсту, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства аграрної політики та продовольства, Держгеокадастру, Державної міграційної служби, Київради.

До завдань групи входить, зокрема, координація дій органів виконавчої влади з підготовки пропозицій про визначення основних засад створення реєстру, участь у розробці нормативно-правових актів щодо діяльності реєстру, а також вирішення проблемних питань.

Адресний реєстр буде відкритим інформаційним ресурсом, що містить відомості про адреси і реквізити документів про присвоєння, зміну і анулювання адрес.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у березні 2018 року Кабінет міністрів України затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій.

Зазначимо, також повідомлялося, що Фонд державного майна України оприлюднив повний список договорів оренди в онлайні.