ua en ru

Кабмін створив експертну раду з питань придбання акцій банків в обмін на ОВДП

Кабінет міністрів України створив експертно-аналітичну раду з питань участі держави у статутному капіталі банків на чолі з міністром фінансів України Олександром Шлапаком.

Кабінет міністрів України створив експертно-аналітичну раду з питань участі держави у статутному капіталі банків на чолі з міністром фінансів України Олександром Шлапаком. Про це йдеться в постанові уряду № 105 від 1 квітня 2014 р.

До складу ради увійшли:

- міністр фінансів Олександр Шлапак (голова ради);

- голова Національного банку Степан Кубів (заступник голови ради за згодою);

- директор департаменту фінансової політики Мінфіну Володимир Коцюба;

- перший заступник голови Національного банку Володимир Кротюк (за згодою);

- заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко;

- директор юридичного департаменту Мінфіну Ярослав Матузка;

- директор юридичного департаменту Національного банку Віктор Новіков (за згодою);

- директор - розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Василь Пасічник (за згодою);

- заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко.

Згідно з постановою, експертно-аналітична рада з питань участі держави у статутному капіталі банків є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів України, основними завданнями якої є підготовка рекомендацій і пропозицій щодо можливої участі держави у статутному капіталі банків шляхом придбання акцій банків в обмін на облігації внутрішньої державної позики.

Рада буде визначати критерії до банків, відповідність яким може бути підставою для участі держави у їх статутному капіталі; проводити аналіз пропозицій Мінфіну щодо можливої участі держави у статутному капіталі банків, розміру частки держави в їх статутному капіталі; розробляти пропозиції і рекомендації щодо можливої участі держави у статутному капіталі банків за результатами розгляду пропозицій Мінфіну та подавати Кабміну розроблені за результатами своєї роботи рекомендації та пропозиції.

Пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більш як половина присутніх на засіданні членів Ради. Член Ради, який не підтримує пропозиції (рекомендації), може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

Пропозиції та рекомендації цієї ради можуть бути реалізовані шляхом прийняття Кабінетом міністрів України рішення, проект якого вносить Мінфін.