ua en ru

Кабмін скоротив перелік платних послуг, що надаються органами статистики, з 36 до 14

Уряд вніс зміни у додаток до Положення про проведення статистичних спостережень та надання органами державної статистики послуг на платній основі. Відповідна постанова, розроблена Державною службою статистики України, затверджена на засіданні уряду 3 серпня 2011 року.

Статтею 9 закону України "Про державну статистику" передбачено право органів державної статистики надавати послуги на платній основі. Зазначені послуги надаються, відповідно до Переліку статистичних спостережень (інших робіт) та послуг, які можуть проводитися та надаватися органами державної статистики на платній основі, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 08 листопада 2000 р. № 1659.
Запропонованою постановою пропонується скоротити зазначений перелік з 36 до 14 послуг, виключивши з нього послуги, не пов'язані із виконанням покладених на органи державної статистики завдань.
Зокрема, з переліку виключено послуги з підготовки і розповсюдження довідок, доповідей, аналітичних записок, експрес-доповідей та експрес-інформацій щодо стану економіки в цілому та її окремих галузей; добір та аналітичне опрацювання тематичних документів, надання консультацій.
Також виключено послугу з фотокопіювання, репродукування, ксерокопіювання, мікрокопіювання книжкової продукції, брошур, газет, журналів, поліграфічні (друкарські роботи), розрізування паперу, виготовлення і реалізація бланків бухгалтерської та статистичної звітності, іншої бланкової продукції, редагування та переклад текстів доповідей, оглядів, довідок, проведення не залежних досліджень та надання консультацій в галузі інформаційних технологій, створення інформаційної продукції для розповсюдження в електронних інформаційних мережах, передача даних мережею електронної пошти.