ua en ru

Кабмін скоротив з 7 до 5,5 куб. м норму використання газу для розрахунку субсидій

Кабмін скоротив з 7 до 5,5 куб. м норму використання газу для розрахунку субсидій Фото: Кабмін

Змінені коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії та природного газу на потреби опалення

Держава при наданні субсидій буде виходити з норми споживання газу 5,5 куб. м на опалення 1 кв. м житлової площі (індивідуальною системою опалення) замість 7 куб. м. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №317 від 27 квітня, йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.


"Урядом переглянуті соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг для надання пільг і субсидій. Відкориговані окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами протягом опалювального періоду 2015-2016 років. Зокрема, переглянуто норми використання природного газу для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду України законопроект №4543 "Про внесення змін в закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій)".