ua en ru

Кабмін не згоден з відставкою керівництва ДФС

Кабмін не згоден з відставкою керівництва ДФС Фото: Кабмін проти відставки Насирова і Білана

Проект постанови знято з порядку денного урядового комітету

Сьогодні з порядку денного засідання урядового комітету знято проект постанови Верховної ради про визнання роботи голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана незадовільною. Проект постанови знято за ініціативою Міністерства фінансів, повідомило РБК-Україна джерело в уряді.

"Він знятий без обговорення за ініціативою Мінфіну", - сказало джерело.

Документ був наданий для розгляду урядовим комітетом з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності парламентським комітетом з питань податкової та митної політики.

Мова йде про проект постанови №5542, зареєстрованої у грудні минулого року, автором якого виступила група народних депутатів на чолі з Андрієм Журжием ("Самопоміч").

Документ ініціювали 38 депутатів, у тому числі від фракцій БПП і "Батьківщина". Журжій пропонує визнати роботу Насірова і Білана незадовільною, звільнити їх із займаних посад та провести відкритий конкурс.

Депутат звинувачує керівництво служби у численних порушеннях норм законодавства, зловживанні службовим становищем, здійсненні неефективної фіскальної політики, а також чинення тиску на бізнес.

Однак Кабінет міністрів не схвалив запропонований документ. Своє рішення уряд аргументував тим, що пропонована нардепами процедура звільнення не відповідає чинним законодавчим нормам. Зокрема, Закону України "Про державну службу", оскільки цим законом передбачається створення дисциплінарної комісії, яка повинна проаналізувати всі пред'явлені факти і зробити висновок про доцільність та можливість звільнення зазначених чиновників від виконання обов'язків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вересні 2016 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушень службовими особами ГФС.