ua en ru

Кабмін зняв обмеження щодо максимального розміру грошового забезпечення силовиків

Кабмін зняв обмеження щодо максимального розміру грошового забезпечення силовиків Фото: голова Кабміну Арсеній Яценюк

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України прийняв рішення не обмежувати максимальний розмір грошового забезпечення силовиків та військовослужбовців. Про це свідчить відповідна постанова №84 від 4 лютого 2016 року, опублікована на сайті Кабміну.

"Прийнятий документ передбачає зняття обмеження на максимальний розмір грошового забезпечення та належного соціального захисту військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та працівників, які беруть участь в заходах з проведення антитерористичних операцій, виконують завдання із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на об'єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою", - сказано в повідомленні прес-служби уряду.

Зазначається, що видатки здійснюватимуться в межах асигнувань на грошове забезпечення (заробітну плату), передбачених у державному бюджеті 2016 року для утримання Міністерства оборони та інших утворених відповідно до законодавства військових формувань.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України встановив співробітникам кадрового складу (військовослужбовцям) Служби зовнішньої розвідки щомісячну додаткову грошову винагороду. Про це свідчить відповідна постанова №78 від 11 лютого 2016 року, опубліковане на урядовому порталі.