ua en ru

Кабмін знизив нормативи на користування послугами ЖКГ для населення

Кабмін знизив нормативи на користування послугами ЖКГ для населення Фото: Кабмін знизив норми користування послугами ЖКГ

Нові нормативи вступлять в силу з 1 травня 2017 року

Кабінет міністрів України прийняв рішення про зниження соціальних нормативів на користування послугами ЖКГ з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв населенням. Відповідну постанову №51 від 6 лютого 2017 року оприлюднено на сайті уряду.

Зокрема, знижені норми споживання теплової, електричної енергії і природного газу. Нові норми почнуть діяти з 1 травня 2017 року.

Постанова передбачає зменшення норм споживання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та (або) квартирними приладами обліку, з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв м опалювальної площі в місяць в опалювальний період; електричної енергії для індивідуального опалення з 65 кВт·год до 51 кВт·год на 1 кв м опалювальної площі в місяць в опалювальний період; природного газу для індивідуального опалення з 5,5 куб м до 5,0 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі в місяць в опалювальний період Також переглянуті коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення в багатоповерхових будинках.

Уряд підкреслює, що перегляд нормативів не передбачає перерахунок нинішніх розмірів субсидій, оскільки вступає в силу з 1 травня.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, збільшила з 1 лютого тариф на теплову енергію для непобутових споживачів (крім населення).