ua en ru

Кабмін пом'якшив вимоги щодо запасів газу в ПСГ до початку опалювального сезону

Кабмін пом'якшив вимоги щодо запасів газу в ПСГ до початку опалювального сезону Фото: Кабмін пом'якшив вимоги за запасами газу до опалювального сезону

Раніше уряд висунув вимогу про закачування в підземні сховища 17 млрд кубометрів до 1 листопада

Кабінет міністрів України пом'якшив вимогу про закачування в підземні газосховища 17 млрд кубометрів природного газу до 1 листопада 2016 року. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Усім труба: Володимиру Гройсману запропоновано підпорядкувати НАК "Нафтогаз України" собі".

"Ми змогли переконати уряд у тому, що такий обсяг неможливо закачати в стислі терміни без російського газу. І зараз 17 млрд кубометрів - вже не вимога, а рекомендація. Якщо зима буде не дуже холодною, а реверс буде працювати на повну - 45 млн кубометрів на добу, то тоді нам газу вистачить", - розповів глава "Укртрансгазу" Ігор Прокопів.

Слід зазначити, що уряд кілька разів змінював своє рішення щодо обсягів закачаного в сховища газу, з якими країна повинна почати опалювальний сезон.

Спочатку, за розрахунками НАК "Нафтогаз України", запаси повинні були становити 14,5-15 млрд кубометрів, "Укртрансгазу" - 15,3 млрд кубометрів, але Кабмін зажадав від НАК 17 млрд кубометрів на 1 листопада.

За інформацією РБК-Україна, на 10 вересня, у підземних сховищах газу було 13,1 млрд кубометрів.

Нагадаємо, раніше в "Укртрансгазі" заявили, що Україна не зможе накопичити 17 млрд куб. м в ПСГ без російського газу.