ua en ru

Кабмін сьогодні заслухає результати перевірки діяльності Донецької ОДА

Кабмін сьогодні заслухає результати перевірки діяльності Донецької ОДА Фото: губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко

На засідання уряду покликали губернатора Олександра Кіхтенка

Кабінет міністрів України сьогодні, 27 травня, на засіданні заслухає результати перевірки фінансово-господарської діяльності Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Про це йдеться в порядку денному Кабміну, опублікованому на сайті уряду.

Так зазначається, що "про результати перевірки фінансово-господарської діяльності Донецької облдержадміністрації, соціально-економічного розвитку області, вирішення проблем тимчасово переміщених осіб, приведення в належний стан захисних споруд цивільного захисту та виконання основних завдань і функцій облдержадміністрації" доповідатиме заступник міністра Кабінету міністрів, керівник робочої групи з перевірки Роман Греба.

Зазначимо, на засідання Кабміну запрошений і голова Донецької обладміністрації Олександр Кіхтенко.

Також Кабмін планує розглянути внесення зміни до статтю 5 Закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року", зміни до статті 11 закону україни "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (доповідач міністр оборони Степан Полторак), ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів і про перепоховання радіоактивних відходів, зміни в закон "Про попереднє ув'язнення" (доповідач - міністр юстиції Павло Петренко), зміни до законодавчих актів у сфері державних закупівель (доповідач - міністр охорони здоров'я Айварас Абромавічус.

Також уряд розгляне ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, порядок фінансового забезпечення потреб національної оборони держави, мобілізаційної підготовки, заходів з мобілізації за рахунок благодійних пожертвувань фізичних та юридичних осіб.

Крім того, на порядку денному Кабміну деякі питання погашення в 2015 р. заборгованості з різниці в тарифах на опалення і постачання гарячої води, послуги з водопостачання та водовідведення для населення.

Міністр юстиції Павло Петренко також доповість про порядок прийняття рішень про невідповідність діяльності, найменування та символіки юридичної особи, політичної партії, вимог закону про заборону пропаганди комуністичної і нацистської символіки.

Також Кабмін повинен обговорити виділення коштів одноразової грошової допомоги особам, які під час акцій на Майдані з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.

У порядку денному уряду також передбачено обговорення проекту угоди з Польщею про відкриття на кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Угринів - Долгобичув" та визначення виду руху.

Нагадаємо, 12 травня Президент України Петро Порошенко оголосив догану голові Донецької обласної адміністрації Олександру Кіхтенку з-за будівництва фортифікацій.