ua en ru

Кабмін сьогодні ухвалить пілотний проект електронної системи отримання документів з держреєстру

Кабінет міністрів України сьогодні планує затвердити пілотний проект по впровадженню електронної системи отримання документів з державного реєстру. Про це в ході засідання Кабміну заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українці тільки з реєстрації бізнесу в минулому році 1,3 млн раз звернули в органи державної влади за різними документами. Ми нашою ініціативою, яку сьогодні прийме уряд, хочемо перевести 1,3 млн. документів, які в рік отримують українці, в режим онлайн. Це означає, що ви, перебуваючи вдома через інтернет з сайту Міністерства юстиції зможете отримати будь-який документ заплативши кошти зі своєї картки. Мова йде про найбільш поширених документах, які отримує підприємці мінімум кілька разів на рік. Це і витяг і держреєстру, це довідка згідно держреєстру і відповідна виписка з держреєстру",- заявив Петренко.

За його словами, такий сервіс запрацює з квітня 2015 р. Міністр закликав українців користуватися таким сервісом, оскільки це суттєво спростить процедуру.

Нагадаємо, Кабмін поширив систему електронних торгів СЕТІВ по всій Україні.