ua en ru

Кабмін сьогодні ухвалить кількість громадян, що підпадають під осінній призов

Кабмін сьогодні ухвалить кількість громадян, що підпадають під осінній призов Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Уряд також схвалить меморандуми для підтримки суду у справі про катастрофу МН17

Кабінет міністрів України сьогодні, 20 вересня 2017 року, затвердить кількість громадян, які будуть призвані на строкову службу в ході осінньої кампанії. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті українського уряду.

Відповідно до порядку денного, Кабмін внесе зміни до розпорядження про затвердження кількості громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, а також визначить обсяг видатків для проведення призову у жовтні-листопаді 2017 року.

Крім того, Кабмін може схвалити проекти меморандумів з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами щодо політичної та фінансової підтримки кримінального переслідування винних у катастрофі літака рейсу МН17 17 липня 2014 року.

Також члени уряду мають намір змінити перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; розглянути питання формування наглядової ради "Укрзалізниці"; змінити норми харчування військовослужбовців; створити додатковий орган для реалізації угоди з США про співробітництво в галузі запобігання розповсюдженню технологій, патогенів та знань, які можуть бути використані в ході розробки біологічної зброї

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін пропонує Раді в 5 разів підвищити акциз на сигарети до 2025 року. Шляхом внесення змін до Податкового кодексу пропонується підвищити акциз на сигарети до 90 євро за тисячу штук до 2025 року. Таким чином, за курсом Нацбанку, 20 сигарет будуть коштувати приблизно 56 гривень.