ua en ru

Кабмін сьогодні планує схвалити загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 рр

Кабінет міністрів України сьогодні, 28 серпня 2013 р., на своєму засіданні планує схвалити загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 рр. Про це йдеться в порядку денному Кабінету міністрів України. Доповідачем з цього питання виступить голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський.

Також уряд розгляне проект розпорядження "Про затвердження проекту та титулу будови "Реконструкція, будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Одеса". Доповідатиме міністр інфраструктури України Володимир Козак.

Міністр промислової політики України Михайло Короленко представить проект постанови Кабміну щодо внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації та ліквідації об'єктів підприємств гірничої хімії і здійснення невідкладних природоохоронних заходів в зоні їх діяльності, а також реструктуризації підприємств з підземного видобутку залізної руди.

Також на засіданні уряду буде розглянуто проект урядової постанови щодо збільшення статутного капіталу публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" та внесення змін до його Статуту. Доповідачем з даного питання виступить міністр фінансів України Юрій Колобов.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара представить проект розпорядження щодо погодження переліку органів, уповноважених виконувати положення угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні.

Кабмін також розгляне проект президентського розпорядження щодо уповноваження віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка на підписання угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) стосовно надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН.

Крім того, на засіданні розглядатимуться проекти розпоряджень щодо перерозподіл деяких видатків державного бюджету на 2013 р., передбачених Державному космічному агентству, Міністерству культури, Міністерству соціальної політики та Міністерству освіти і науки.

Також на засіданні уряду буде розглянуто проект концепції державної етнонаціональної політики України, який представлятиме міністр культури України Леонід Новохатько.

Крім того, під час засідання уряду заплановано проведення брифінгів за участю міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, міністра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова та голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських.