ua en ru

Кабмін сьогодні скасує більше трьохсот актів, які регулюють бізнес, - Гройсман 

Кабмін сьогодні скасує більше трьохсот актів, які регулюють бізнес, - Гройсман  Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін схвалить дерегуляційний пакет, який передбачає відповідне скасування

Кабінет міністрів України сьогодні, 18 грудня 2017 року, схвалить дерегуляційний пакет, який передбачає скасування більше трьохсот регулюючих актів. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні схвалимо дерегуляційний пакет, більше трьохсот актів сьогодні буде скасовано, що є дуже важливо. Ми змінимо підхід щодо державного нагляду", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що уряд не буде підтримувати ту систему, яка діє до сьогодні, коли контролюючі органи накладають на підприємців штрафи з формальних причин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціює створення координаційної платформи між органами ринкового нагляду, яке заплановано на лютий 2018 року.

Ефективна система ринкового нагляду є однією з передумов підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів між Україною та ЄС (англ. Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods, ACAA), яка передбачає взаємне визнання сертифікатів відповідності промислових товарів.