ua en ru

Кабмін сьогодні може призначити главу Національної поліції

Кабмін сьогодні може призначити главу Національної поліції Фото: глава МВС Арсен Аваков, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і поліцейські

Сьогодні відбудеться засідання уряду

Кабінет міністрів України сьогодні, 4 листопада, на засіданні може призначити главу Національної поліції України. Про це раніше повідомляв прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Згідно з порядком денним Кабміну, сьогодні міністри повинні обговорити кадрові питання (доповідач - міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко).

Зазначимо, засідання уряду почнеться в 12:00.

Крім того, уряд збирається обговорити проекти розпоряджень "Про схвалення проекту Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України, Урядом Республіки Молдова та Європейською Комісією про продовження дії мандату Місії Європейської Комісії з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова" (доповідач - міністр закордонних справ Павло Клімкін), "Деякі питання використання у 2015 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо реалізації пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього середовища" (міністр фінансів Наталія Яресько), "Про внесення зміни до пункту 3 плану першочергових заходів з подолання корупції" (міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус).

Також Кабмін обговорить питання територіальних органів Державної фіскальної служби (ГФС), порядок організації діяльності залізничного транспорту під час здійснення військових залізничних перевезень. Крім того, в порядку денному українського уряду внесення змін до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" щодо виключення підприємств паливно-енергетичного комплексу з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду анонсував призначення голови Національної поліції сьогодні, 4 листопада.

Зазначимо, що закон про Національну поліцію набуде чинності вже в цю суботу, 7 листопада. З цього часу формально міліція в Україні припиняє своє існування і стає поліцією.