ua en ru

Уряд з грудня 2012 р. збільшить розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на 14% - до 1 тыс. 98,1 грн,, - Ярошенко

Уряд разом з профспілками прийняв рішення щодо підвищення з грудня 2012 р. прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати на 14% - до 1 тыс. 98,1 грн,, про це під час засідання Кабінету міністрів України повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-України.

"Урядом разом з профспілками було прийнято рішення щодо підвищення з грудня 2012 року прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати для працездатний осіб на 14% до 1098,1 грн .Окрім того, у проекті бюджету на 2012 р. передбачено додаткові ресурси бюджету для вирішення питань соціального характеру, які спрямовуються у першу чергу на запровадження нових розмірів мінімальної заробітної плати, підвищення окладів працівникам бюджетних установ - 16,2 млрд грн Так, на збільшення допомоги сім'ям з дітьми передбачено 3,8 млрд грн, збільшення пільг та субсидій на оплату ЖКП і компенсацій за пільговий проїзд - 1,1 млрд грн Виплату винагород жінкам, якім присвоєно почесне звання мати-героїня - на 0,3 млрд гривен, встановлення надбавки в розмірі 20% посадового окладу педагогічним працівникам. Передбачено додаткові кошти на збільшення видатків на комунальні послуги та енергоносії 2 млрд грн, на виплату допомоги на оздоровлення медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів 1,6 млрд грн"
Також він зазначив, що збільшаться видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери до 159, 4 млрд грн тобто на 12%