ua en ru

Кабмін вирішив створити систему для відстеження виконання УА України з Євросоюзом

Кабмін вирішив створити систему для відстеження виконання УА України з Євросоюзом Фото: Іванна Клімпуш-Цинцадзе

Пропонується створити комплексну інформаційно-аналітичну систему "Пульс Угоди"

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення системи відстеження у відкритому доступі виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це сьогодні в ході засідання уряду повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оскільки Угода дуже складна, це, дійсно, такий амбіційний документ, ми сьогодні з колегами розробили спрощену процедуру планування, здійснення моніторингу й оцінки ефективності, результативності втілення в життя угоди", - повідомила вона.

Вона пояснила, що ця система дасть можливість у відкритому доступі відстежувати хід виконання УА України з ЄС, а також часові рамки щодо виконання завдань щодо її імплементації, також буде забезпечено переклад актів законодавства ЄС на українську мову.

"Цим порядком, цією системою ми хочемо замінити трудомістку і бюрократичну систему виконання Угоди, яка на даний момент функціонує в Україні, і пропонуємо єдину комплексну інформаційно-аналітичну систему "Пульс Угоди"... Ця система дасть можливість у відкритому доступі відстежувати статус і час виконання Угоди, тимчасові рамки щодо виконання завдань щодо її імплементації, переклади актів законодавства ЄС українською мовою та оцінку результативності виконання Угоди", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін сьогодні розгляне питання виконання Угоди про асоціацію України з ЄС.