ua en ru

Кабмін вирішив продати всі державні резиденції, дачі, будинки відпочинку

Кабінет Міністрів прийняв рішення про інвентаризацію всіх державних резиденцій, дач, будинків відпочинку та іншої нерухомості з метою подальшої реалізації.

Кабінет Міністрів прийняв рішення про інвентаризацію всіх державних резиденцій, дач, будинків відпочинку та іншої нерухомості з метою подальшої реалізації. Про це на брифінгу в Кабміні заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийнято чотири постанови. Ключове постанову про економію бюджетних ресурсів. В цій постанові всім міністерствам і відомствам дана команда провести інвентаризацію державних резиденцій, дач, будинків відпочинку, оздоровчих закладів і т.д. Все це після відповідної інвентаризації, на яку дано два місяці, буде передано у Фонд державного майна для реалізації", - заявив Шлапак.

За його словами, також сьогодні прийнято рішення про заборону на придбання форменого одягу, автотранспорту, мобільних телефонів, ноутбуків, проведення ремонтів, витрат на мобільні телефони, оплати чартерних рейсів, створення нових бюджетних установ, збільшення чисельності працівників і т. д.

Крім цього, введено обмеження на адміністративні витрати соціальних фондів.