ua en ru

Уряд рекомендує міськадміністраціям створити підрозділи з питань цивільного захисту

Функціонування цих підрозділів необхідно для своєчасного інформування населення про загрозу НС

Кабінет міністрів України рекомендував створення в місцевих державних адміністраціях підрозділів з питань цивільного захисту. Про це свідчить постанова №186 від 16 березня 2016 року, опублікована на урядовому порталі.

"Постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення змін у додатки 1 і 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 606" рекомендаційні переліки структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в містах Києві та Севастополі державних адміністрацій доповнено ще одним структурним підрозділом - з питань цивільного захисту", - зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що функціонування таких підрозділів обумовлено необхідністю своєчасного здійснення заходів щодо оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, його укриття у захисних спорудах, евакуації, життєзабезпечення постраждалих, керівництва проведенням відновлювальних робіт та забезпечення сталої роботи суб'єктів господарювання у мирний час та в особливий період, передбачених статтею 19 Кодексу цивільного захисту України.

Нагадаємо, у 2015 році Кабінет міністрів України затвердив порядок та обсяги підготовки осіб, що уклали контракти про перебування у резерві служби цивільного захисту, і строки проведення навчальних та перевірочних зборів.