ua en ru

Кабмін дозволив продавати пиво у пластиковій тарі на території закритих спортспоруд

Кабінет міністрів України дозволив продавати пиво у пластиковій тарі на території закритих спортивних споруд.

Кабінет міністрів України дозволив продавати пиво у пластиковій тарі на території закритих спортивних споруд. Про це йдеться у постанові уряду № 924 від 11 грудня 2013 р.

"Внести до постанови Кабінету міністрів України від 30 липня 1996 р. № 854 "Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями" зміни, що додаються", - йдеться у документі.

Так, Кабмін виключив з переліку спеціалізованих підприємств, через які здійснюється роздрібна торгівля алкогольними напоями, підприємства чи спеціалізовані відділи (секції) магазинів споживчої кооперації.

Крім того, уряд встановив, що суб'єкт господарської діяльності повинен забезпечити не тільки стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями згідно із санітарно-технічними нормами, а і можливість використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за товари.

Згідно з постановою, зручний для населення режим роботи спеціалізованих магазинів, встановлюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад.

Також уряд зазначив, що роздрібна торгівля алкогольними напоями забороняється у закритих спортивних спорудах крім пива у пластиковій тарі.

Також Кабмін дозволив продаж виноробної продукції у тарі місткістю 0,275 та 0,35 л, а також в упаковці не тільки Tetra-Pak, а і Bag in box.

Уряд також дозволив зберігати лікеро-горілчані вироби при температурі +22 градуси та відносній вологості повітря не більш як 85%, у той час як раніше дозволялося не більше +20 градусів відносній вологості повітря не більш як 85%.