ua en ru

Кабмін дозволив начальникам ГУ МВС звільняти полковників міліції

Кабінет міністрів України надав право начальникам головних управлінь і управлінь Міністерства внутрішніх справ звільняти в запас і відправляти у відставку полковників міліції та внутрішньої служби.

Кабінет міністрів України надав право начальникам головних управлінь і управлінь Міністерства внутрішніх справ звільняти в запас і відправляти у відставку полковників міліції та внутрішньої служби. Про це йдеться у постанові уряду № 186 від 18 червня 2014 р.
Відповідні зміни Кабмін вніс до пункту 70 положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затвердженого постановою Кабінету міністрів Української РСР від 29 липня 1991 р. № 114.

Нагадаємо, згідно з попередньою редакцією положення, звільнення в запас і відставку осіб середнього, старшого і вищого начальницького складу до підполковника міліції, підполковника внутрішньої служби включно провадилось начальниками головних управлінь, управлінь МВС в областях, м. Києві та м. Севастополі і рівними їм начальниками, яким таке право надано МВС. Звільнення ж полковників міліції та полковників внутрішньої служби провадилось Міністром внутрішніх справ.