ua en ru

Кабмін дозволив Мін'юсту купувати юрпослуги із захисту інтересів України в міжнародних судах

Кабмін дозволив Мін'юсту купувати юрпослуги із захисту інтересів України в міжнародних судах Фото: відомству Петренко дозволили купувати юр послуги із захисту інтересів України в міжнародних судах

Мін'юст повинен купити такі послуги із застосуванням переговорної процедури закупівлі

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству юстиції здійснити закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із захистом прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах. Про це свідчить розпорядження №155 від 14 березня 2016 року, опубліковане на сайті уряду.

Так, згідно з документом, Мін'юст повинен купити такі послуги із застосуванням переговорної процедури закупівлі відповідно до закону "Про здійснення державних закупівель".

"Закупівля юридичних послуг буде здійснюватися в межах коштів, передбачених Міністерству юстиції і не вимагає додаткових витрат з держбюджету", - уточнює прес-служба Кабміну.

Так, у розпорядженні перераховується 20 справ, за якими, зокрема, передбачено закупівлю таких послуг для захисту інтересів України в Окружному суді Амстердама (Нідерланди), Апеляційному суді Люксембургу, Апеляційному суді Парижа (Франція), Федеральному суді США округу Массачусетс, Міжнародному арбітражному суді міжнародної торгової палати (Париж, Франція), Міжнародному центрі з врегулювання інвестиційних спорів, Загальних суді Європейського Союзу (Люксембург) та інших судах.

Нагадаємо, в 2015 році Кабмін дозволив Міністерству юстиції залучити юридичну компанію для захисту позицій України в судових розглядах з виплати трьох мільярдів доларів держборгу Росії в 2016-2017 роках. Про це свідчить розпорядження №1313.