ua en ru

Уряд напрацював зміни до Конституції, необхідні для реформи місцевого самоврядування, - Гройсман

Уряд вже напрацював зміни до Конституції, необхідні для проведення реформи місцевого самоврядування.

Уряд вже напрацював зміни до Конституції, необхідні для проведення реформи місцевого самоврядування. Про це сьогодні РБК-Україна повідомив віце-прем'єр Володимир Гройсман.

"Ми вже напрацьовуємо, в нас вже є декілька законопроектів. Зараз ми працюємо над законом про місцеве самоврядування. Вже є напрацьовані пропозиції змін до Конституції, ми пакет готуємо, думаю, до кінця місяця він буде готовий", - сказав Гройсман.

Він наголосив на тому, що напрацьований пакет законів, необхідних для проведення реформи, можна буде презентувати і вносити на розгляд в парламент лише після того, коли будуть прийняті зміни до Конституції.

"Як тільки відбудеться зміна Конституції, ми відразу на наступний день внесемо пакет", - запевнив Гройсман.

За його словами, запровадження реформи місцевого самоврядування в Україні розпочнеться з 2015 р.

"В 2014 р. завершимо з точки зору законодавства і прийняття законів, а запровадження розпочнеться вже в 2015 р.", - розповів Гройсман.

За його словами, запровадження реформи відбуватиметься відповідно до проведення виборів до місцевих рад, які мають відбутися у 2015 р.

Водночас він не вказав скільки коштів буде необхідно для проведення реформи.

"Польща витратила на реформу за весь період часу 11 млрд євро. Скільки витратимо ми дуже важко порахувати, але можу сказати, що зміна самої системи принесе десятки мільярдів економії бюджетних коштів в Україні", - переконує Гройсман.