ua en ru

Кабмін сьогодні розгляне внесення змін до Земельного і Водного кодексів щодо земель водного фонду

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні розгляне законопроект про внесення змін до Земельного і Водного кодексів щодо земель водного фонду. Про це йдеться в порядку денному засідання, розміщеному на урядовому порталі.

У ході засідання уряд заслухає доповідь міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка щодо розвитку виробництва картоплі та овочів, функціонування ринкової інфраструктури, пов'язаної із забезпеченням населення такою продукцією в Криму, Дніпропетровській області та Севастополі.
Кабмін планує розглянути законопроект про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо особливостей провадження у справах про видворення іноземців та осіб без громадянства. Доповідатиме з даного питання міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.
До порядку денного включено розгляд проектів постанов про внесення зміни до переліку центральних органів виконавчої влади, при яких утворюються як консультативно-дорадчі органи ради вітчизняних та іноземних інвесторів (доповідач - міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко), про затвердження порядку погодження залучення державними підприємствами, у тому числі господарськими товариствами (крім банків), у статутному фонді яких 50 та більше відсотків акцій (часток, паїв) належать державі, кредитів (позик), надання гарантій або поруки за такими зобов'язаннями (доповідач - міністр фінансів Федір Ярошенко).
Кабмін планує затвердити на засіданні такі розпорядження як про підписання угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка про повітряне сполучення (доповідач - віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков), про затвердження плану заходів щодо спрощення процедури провадження іноземними підприємствами та підприємствами з іноземними інвестиціями діяльності в Україні на друге півріччя 2011 р. (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов).