ua en ru

Кабмін розгляне ініціативу щодо створення цільового фонду для відновлення Донбасу

Кабмін розгляне ініціативу щодо створення цільового фонду для відновлення Донбасу Фото: Черниш повідомив про запуск механізму створення цільового фонду

Крім кредитів на відновлення інфраструктури Донбасу, необхідно отримати міжнародну технічну допомогу

Кабінет міністрів України розгляне ініціативу щодо створення Цільового фонду для відновлення Донбасу. Про це в ефірі телеканалу "112" заявив міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш.

За його словами, програма відновлення Донбасу і розвитку світу в східних регіонах України дасть можливість обмінятися інформацією між громадами та регіонами.


У відбудові Донбасу візьмуть участь представники органів місцевого самоврядування, представники Світового банку і ООН, а також інші міжнародні партнери.

Черниш стверджує, що крім кредитів на відновлення інфраструктури Донбасу, необхідно також отримати міжнародну технічну допомогу, тобто гранти.

"Таких коштів дуже мало зараз. Тут була ініціатива регіональної ВЦА і наших партнерів, щоб ми створили цільовий фонд. Зараз на розгляд уряду подано такий механізм. Він забезпечить повну прозорість, буде враховувати потреби громад на місцях", - зазначив міністр з питань окупованих територій.

Черниш також розповів про проект Японського уряду, який реалізується ООН та іншими агенціями ООН, і про технічну підтримку через інші міністерства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зараз немає програм з будівництва житла для переселенців.