ua en ru

Кабмін розглядає варіант компенсації вартості житла військовим, які стоять на квартирному обліку

Кабінет міністрів України розглядає як варіант видачі квартир так і компенсації вартості житла для військовослужбовців, які перебувають на квартирному обліку. Про це заявив віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Ми будемо вирішувати питання житла для військових, які перебувають на квартирному обліку. Розглядається два варіанти: видача квартир і грошова компенсація вартості житла. При цьому людина сама буде вирішувати, який варіант йому підходить", - заявив Тігіпко.

Тігіпко також повідомив, що зараз розглядається варіант передачі надлишкового майна армії державній компанії: "Передбачається, що надлишки майна армії ми передамо державної компанії, яка матиме право його реалізації. За рахунок отриманих коштів буде будуватися житло для військових", - сказав він.

Крім того, за його словами, така держструктура, маючи потужні активи, зможе випустити цінні папери, що також допоможе вирішити проблему житла для військових: "Планується перехід на професійну армію, і питання житла потрібно обов'язково вирішити найближчим часом", - сказав Тігіпко.

Читайте також: Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення військових пенсій на 36% до 1 січня 2013 р.