ua en ru

Кабмін розширив можливості для людей з особливими потребами отримувати пільги

Кабмін розширив можливості для людей з особливими потребами отримувати пільги Фото: Арсеній Яценюк

Пільги будуть надаватися на підставі довідки

На засіданні 14 травня Кабінет міністрів схвалив проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсії або соціальної допомоги". Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зокрема, дані зміни розроблені для вирішення питання видачі людині, якій встановлено інвалідність і який не має права на призначення пенсії та державних соціальних допомог, довідки, на підставі якої йому будуть надаватися пільги, передбачені чинним законодавством України для громадян з інвалідністю.

Так, планується, що пільги будуть надаватися на підставі довідки, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчим органом міської ради за місцем проживання. У самому ж такому документі буде вказуватися прізвище, ім'я, по батькові, група та причина інвалідності.

За даними прес-служби, реалізація положень закону не потребує витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю пропонує скасувати податок на пенсію інвалідів війни.