ua en ru

Комітет Ради пропонує скасувати податок на пенсію інвалідів Другої світової війни

Комітет Ради пропонує скасувати податок на пенсію інвалідів Другої світової війни Фото: Максим Бурбак

Нардепи рекомендують внести зміни до Податкового кодексу

Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю пропонує скасувати податок на пенсію інвалідів війни, передає кореспондент РБК-Україна.

Разом із тим комітет рекомендує прийняти відповідний закон "Про внесення зміни до ст.164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та інших категорій осіб" за основу і направити його на доопрацювання.

Документ передбачає доповнення підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України абзацом такого змісту: "Положення цього пункту не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється дія статті 10 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

За словами автора законопроекту, першого заступника голови комітету Максима Бурбака (фракція "Народний фронт"), зміни були розроблені через зауваження "громадських організацій". "Багато громадських організацій зробили зауваження, що у принципі це неправильно, що зараз здійснюється оподаткування пенсій інвалідів війни", - заявив він.

Нагадаємо, дотації ПФУ з держбюджету у 2015 р. перевищать 30%.