ua en ru

Кабмін розширив перелік галузей знань 

Кабмін розширив перелік галузей знань  Фото: Лілія Гриневич

Перелік має доповнитися, зокрема, галуззю "міжнародні відносини"

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Метою цієї постанови є оптимізація взаємодії нашої системи освіти і науки та економіки і доповнення, відповідно, переліку галузей знань", - заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, перелік галузей знань має доповнитися, зокрема, галуззю "міжнародні відносини", до якої віднесено спеціальності "міжнародні відносини", "суспільні комунікації" та "регіональні студії".

"Також постанова доповнюється нормою, відповідно до якої особи, які здобули вищу освіту за спеціальностями "право", "правоохоронна діяльність" та "міжнародне право" на першому бакалаврському і другому магістерському рівні вищої освіти, яким присуждено ступінь вищої освіти "магістр", мають право обіймати посади або провадити види діяльності, кваліфікаційні вимоги яких передбачають наявність повної вищої або вищої юридичної освіти", - зазначила Гриневич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд дозволив створювати ради молодих вчених при органах виконавчої влади.