ua en ru

Кабмін розширив перелік звільнених від застави товарів

Кабінет міністрів України (Кабмін) ухвалив проект змін до Митного кодексу щодо розширення переліку звільнених від застави товарів. Про це повідомляє прес-служба міністерства доходів і зборів (Міндоходів).

Відповідно до законопроекту, уникнути внесення застави зможуть юридичні особи, які отримають статус гаранта в разі відповідності ряду критеріїв.

"Новий порядок забезпечення сплати митних платежів дозволить знизити навантаження на ті підприємства, які беруть участь у виробництві продукції в рамках митного режиму переробки в Україні. Це, наприклад, підприємства легкої промисловості, які будуть мати можливість вивільняти кошти для забезпечення гарантії доставки при вивезенні готової продукції за межі України", - підкреслив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Міністр впевнений, що статус гаранта митних платежів стане додатковою конкурентною перевагою для вітчизняних підприємств.

До переліку пропонується, зокрема, включити товари, що перевозяться в рамках угод про виробничу кооперацію між Кабміном та урядами держав - членів СНД; товари, призначені для користування дипломатичними представництвами іноземних держав в Україні.