ua en ru

Кабмін працює над механізмом нарахування плати за користування газорозподільними мережами

Кабмін працює над механізмом нарахування плати за користування газорозподільними мережами Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Уряд також працює над тим, щоб дати можливість управління відповідними мережами органам місцевої влади

Кабінет міністрів України працює над проектом закону, який дозволить нараховувати плату за користування газорозподільними мережами. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз юридично працюємо над тим, щоб все розставити на свої місця і виправити всі ті недолугі рішення, які приймалися до нас. Справа в тому, що ухвалили один закон про газ, а тепер нам треба ухвалити закон, який дозволить нам нараховувати оплату за користування мережами", - заявив Гройсман.

За його словами, уряд також працює над тим, щоб дати можливість управління відповідними мережами органам місцевої влади на рівні міст і районів.

Нагадаємо, раніше у Кабміні заявили, що реформа газотранспортної системи в Україні виконана на 80%.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розробило довгостроковий план розвитку та модернізації української газотранспортної системи (ГТС). Програма модернізації розрахована до 2022 року.