ua en ru

Кабмін проведе зустріч з керівниками найбільших держкомпаній 18 березня

Кабмін проведе зустріч з керівниками найбільших держкомпаній 18 березня Фото: Арсеній Яценюк запрошує на засідання Кабміну керівників держкомпаній

На засідання запрошують керівників "Укрнафти", "Енергоатому", "Центренерго" та інших компаній

Кабінет міністрів України проведе зустріч з керівниками найбільших держкомпаній 18 березня 2016 року. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в ході урядової наради було піднято питання про "Енергоатом". Я пропоную на п'ятницю у відкритому режимі запросити на засідання Кабінету міністрів і керівників "Енергоатому", "Центренерго", "Укрінтеренерго" і "Укртрансамміаку", - сказав він.

Він також попросив МЕРТ запропонувати ще п'ять базових компаній, які є найбільшими за обсягами активів і сплати податків, а Держфінінспекції доручив надати звіт про перевірку фінансового стану компаній, а ДФС - звіт щодо сплати податків.

Він нагадав, що рішенням уряду передбачено проведення прозорого конкурсу з призначення керівників найбільших 50 компаній. Яценюк також зазначив, що напередодні зустрічався з головою та акціонерами "Укрнафти", і запропонував запросити на зустріч Марка Роллинса.

"У мене, до речі, була вчора з ним зустріч і з акціонерами компанії "Укрнафта". Давайте запросимо", - додав він.

Нагадаємо, МЕРТ починає конкурсний відбір на посади керівників 4 держкомпаній.