ua en ru

Уряд проведе консультації з коаліцією щодо конфіскованих коштів оточення Януковича

Уряд проведе консультації з коаліцією щодо конфіскованих коштів оточення Януковича Фото: Володимир Гройсман

За словами Гройсмана, кошти мають бути направлені на підвищення обороноздатності і розвиток інфраструктури

Уряд планує провести консультації з президентом України та фракціями коаліції парламенту щодо напрямків використання конфіскованих коштів колишнього президента Віктора Януковича. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо провести консультації з коаліцією, з президентом України для того, щоб визначити, у яких напрямках ці кошти ми можемо пропонувати до використання", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що на його переконання, кошти мають бути направлені на підвищення обороноздатності і розвиток інфраструктури, зокрема освітньої або медичної. Перший транш конфіскованих коштів уже надійшов на рахунки Державного казначейства.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України провалила голосування за проект постанови №5350 "Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності".

Зокрема, планувалося ввести санкції проти екс-президента Віктора Януковича і ряду колишніх українських чиновників, які входять в його найближче оточення.