ua en ru

Кабмін просить Раду прийняти пакет законів для лібералізації візового режиму з ЄС

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду України прийняти пакет законів для лібералізації візового режиму з Європейським союзом

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду України прийняти пакет законів для лібералізації візового режиму з Європейським союзом. Про це сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп і фракцій заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

Ярема зазначив, що на наступному тижні необхідно прийняти в парламенті цілий ряд проектів законів, які необхідні для завершення першого етапу лібералізації візового режиму з ЄС.

"Це проект закону про внесення змін до законодавчих актів в частині роботи уповноваженого з прав людини, захист персональних даних. Це також стосується антикорупційного пакету і проекту закону по запобіганню дискримінації і захисту бездомних осіб", - заявив він.

Також Ярема повідомив, що Кабінет міністрів просить прийняти закон про статус біженців та окупованих територій.

Крім того, за його словами, потрібно прийняти ряд законів, які покликані позбутися від корупційних схем.

"Нам потрібно позбавитися від корупційних схем. Це стосується в першу чергу закону про держзакупівлі, а також проекту закону про посилення відповідальності чиновників за такі порушення", - заявив Ярема.