ua en ru

Кабмін просить Раду прийняти 20 законопроектів

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду прийняти 20 проектів законів. Про це на погоджувальній раді заявив віце-прем'єр міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд вніс у парламент на тиждень пакет проектів законів. Ми пропонуємо поставити у порядок всього 20 проектів законів уряду. Ключові з погляду нашого співробітництва з міжнародними фінансовими інституціями - це проект закону про ринок природного газу, про внесення змін в Бюджетний кодекс про державних інвестиційних проектах, про внесення змін до низки законодавчих актів про децентралізацію повноважень архітектурного та будівельного контролю, про рахункову палату, про внесення змін до низки законодавчих актів щодо захисту прав інвесторів. Окремо для нас дуже важливий проект закону про захист прав акціонерів. Про це не раз говорилося", - заявив Кириленко.

За словами Кириленко, міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко окремо просить підтримати проект закону про продукти тваринного походження, що не призначені для споживання людиною.

"Також на цьому тижні в комітетах ми просимо розглянути три проекти закону. А потім взяти їх в четвер. Це проект закону "Про внесення окремих правових аспектах ведення бізнесу. Якщо ми приймемо цей закон, то Україна на кілька десятків позицій у рейтингах піде вгору. Також це зміни до Податкового Кодексу щодо спрощення процедури ведення бізнесу та про юрисдикційні імунітети і відповідальності інших країн", - додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, в Раді вимагають звіту Кабміну про підвищення тарифів.